Nu besteld, morgen in huis!
2 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9,2
WifilampKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
webwinkelkleur

Milight, een goed alternatief voor Philips Hue lampen

De laatste jaren is de markt van slimme verlichting flink gegroeid. Met een groot en divers aanbod aan slimme lampen ziet u soms door de bomen het bos niet meer. Marktleider in deze markt is Philips Hue. Met zijn slimme verlichting heeft Philips een aardige voorsprong op de markt. Maar er zit een nadeel aan Philips Hue.

De lampen van Philips Hue zijn vrij prijzig. Dat maakt het aanschaffen of uitbreiden van dit systeem een kostbare aangelegenheid. WifilampKoning biedt verschillende alternatieven voor Philips Hue. Maar wat zijn dan de verschillen? En welk systeem is het meest geschikt voor uw situatie?

In dit artikel vergelijken we de Philips Hue alternatieven van WifilampKoning. Bent u al in het bezit van Philips Hue, lees dan zeker even verder voor een goedkopere manier om uw slimme verlichting uit te breiden.

Onze Philips Hue alternatieven

Als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Dat geldt ook voor slimme verlichting. Waar Philips Hue een aantal jaar geleden de enige aanbieder van slimme verlichting was, is het aanbod de afgelopen jaren flink gegroeid. Maar niet elke aanbieder kan en mag zich meten met de kwaliteit van Philips Hue.

Bij WifilampKoning testen en selecteren wij de Philips Hue alternatieven zorgvuldig om zeker te zijn dat wij een vergelijkbare kwaliteit aanbieden. Een van die alternatieven is Milight. Milight biedt soortgelijke led lampen aan van ongeveer dezelfde kwaliteit, maar dan tegen een aantrekkelijkere prijs.

Philips Hue vs Milight

Als voornaamste alternatief op Philips Hue bieden wij Milight aan. Het assortiment van Milight is veelzijdig, betaalbaar en kwalitatief goed. De lampen van Milight zijn al snel 3 maal goedkoper dan de lampen van Philips Hue. Beide systemen hebben hun voordelen en tekortkomingen. Laten we eens kijken naar het verschil in assortiment.

Milight vergeleken met Philips Hue

Philips Hue assortimentMilight assortiment
Beschikbare fittingen:
 • E27 fitting
 • E14 fitting
 • GU10 fitting
 • E27 fitting
 • E14 fitting
 • GU10 fitting
 • MR16 fitting
Beschikbare kleuren:
 • RGB (multicolor)
 • RGBWW (multicolor + instelbaar wit)
 • Wit
 • RGB (multicolor)
 • RGBWW (multicolor + instelbaar wit)
 • Dual White (instelbaar wit)
Prijsklasse:E27 RGBWW: € 54,99E27 RGBWW: € 18,95
CRI:> 90> 80
Bediening:
 • Philips Hue app
 • Slimme schakelaars
 • Slimme bewegingsmelders
 • MiBoxer app
 • Afstandsbedieningen
 • Touch panel

Een voordeel is Milight is de geheugenfunctie. Wanneer de lampen uitgeschakeld worden door bijvoorbeeld een schakelaar, onthouden zij de laatst ingestelde kleurtemperatuur en lichtintensiteit. Wanneer de lamp vervolgens weer wordt aangezet zal hij de laatste ingestelde instellingen ophalen.

De lampen van Philips Hue springen op wit licht, wat in de avond niet heel wenselijk is. Tegenwoordig is het wel mogelijk om via een instelling in de app de laatst gebruikte kleur en helderheid op te halen, maar standaard staat dit ingesteld op wit licht.

Daarnaast ligt het aantal branduren van Milight lampen 2 maal hoger dan de vergelijkbare lampen van Philips Hue.

Een ander verschil zit hem in de manier van bedienen.

Verbinding maken met Philips Hue en Milight

Om de lampen via uw smartphone of tablet te kunnen bedienen heb je voor beide systemen een hub of module nodig. Philips Hue werkt met de Philips Hue bridge. Deze bridge maakt gebruik van het Zigbee protocol welke we later in dit artikel verder toelichten. Het voordeel van de Philips Hue bridge is dat u ook andere lampen die werken op Zigbee kan koppelen.

De lampen van Milight hebben een ingebouwde controller. Voor ledstrips van Milight heeft u een losse controller nodig. De controllers kunnen gekoppeld worden aan de afstandsbedieningen en touch panels van Milight.

Wanneer u uw Milight verlichting via de app wilt bedienen heeft u een losse wifi module nodig. Deze module verbindt u met uw wifinetwerk en vervolgens kunt u in de app de controllers linken aan de wifi module. Daarna beschikt u over de bedieningsmogelijkheden van de MiBoxer app.

Philips Hue vs Milight: De bedieningsmogelijkheden

Philips Hue bedient u over het algemeen via de app. Maar sinds kort is het ook mogelijk om uw lampen te schakelen via slimme schakelaars, bewegingssensoren of slimme dimmers. Het voordeel hiervan is dat u uw bediening altijd op een vaste plek in huis heeft, zoals u gewend bent met de traditionele schakelaars.

Ook de verlichting van Milight is op verschillende manieren te bedienen. Natuurlijk kunt u dit via de app doen, maar als bijvoorbeeld de oppas in huis is dan is het ook wel makkelijk als het via een afstandsbediening kan. Bij Milight heeft u de keuze uit een traditionele afstandsbediening die u in de hand pakt om te kunnen bedienen. Of u kunt kiezen voor een touch panel. Deze plaatst u op een vaste plek in huis of in plaats van uw bestaande schakelaar. Zo heeft u ook bij Milight de bediening op een vaste plek in huis.

De afstandsbedieningen van Milight geven u de mogelijkheid om uw verlichting in te delen in verlichtingszones. Zo kunt u de lampen in de woonkamer los bedienen van de verlichting in de keuken. Handig als u bijvoorbeeld tv gaat kijken en minder of meer licht in de woonkamer nodig heeft.

Philips Hue vs Milight: Samenvatting

Zoekt u een betaalbaar alternatief voor Philips Hue, dan heeft u aan Milight een goede vervanger. Kwalitatief doet het niet onder aan Hue. Ook de app biedt veel mogelijkheden om aan uw wensen te voldoen. Om uw verlichting via de app te kunnen bedienen heeft u de MiBoxer wifi module nodig. Het grote voordeel van de lampen van Milight is dat ze scherp geprijsd zijn wat de aanschaf zeer aantrekkelijk maakt.

Bent u niet nog overtuigd van dit alternatief? Lees dan verder voor onze andere opties.

Philips Hue vs Yeelight

Een ander alternatief voor Philips Hue is Yeelight.

Yeelight is een merk uit de stal van fabrikant Xiaomi. Op dit moment maakt Yeelight een flinke opmars over heel de wereld. En dat is niet zomaar. De producten van Yeelight voldoen aan strenge kwaliteitseisen en worden ontwikkeld voor een ultiem gebruiksgemak.

De lampen en spots van Yeelight passen in elke standaard fitting en zijn te bedienen zonder extra hub of gateway. Nadat u de lamp in uw fitting gedraaid heeft, koppelt u deze eenvoudig aan de Yeelight app waarna u beschikt over de talloze mogelijkheden om uw lampen in te stellen en te bedienen.

Yeelight vergeleken met Philips Hue

Wanneer we kijken naar de lampen van Philip Hue en Yeelight vallen ons een paar dingen op. Yeelight heeft goed gekeken naar de vorm van de Hue lampen. De lampen van Hue zijn ontworpen om het licht zo natuurlijk mogelijk te verspreiden. Hierdoor komen zij aan de herkenbare Hue vorm. Yeelight heeft hier goed gebruik van gemaakt, door het ontwerp over te nemen.

Ook in de specificaties van de lampen komen we belangrijke verschillen tegen. Zo hebben de lampen van Yeelight een groter bereik qua kleurtemperatuur. Doordat de lampen een iets hoger wattage hebben dan de vergelijkbare lamp van Hue, zijn zij in staat een hogere lichtintensiteit te produceren.

In onderstaande tabel hebben we een standaard Philips Hue lamp vergeleken met een vergelijkbaar Yeelight alternatief.

Philips Hue E27 Color & WhiteYeelight E27 RGBWW
Prijs:€ 54,99€ 19,99
Maximaal vermogen:6,5 Watt8 Watt
Lichtkleur:RGBWW (multicolor + instelbaar wit)RGBWW (multicolor + instelbaar wit)
Kleurtemperatuur (Kelvin):2000K - 6500K1700K - 6500K
Lichtopbrengst (lumen):800 lm900 lm
Branduren:25.000 uur15.000 uur
CRI> 80> 80
Diameter lamp:60 mm60 mm
Hoogte lamp:110 mm118 mm

Philips Hue vs Yeelight: de bedieningsmogelijkheden

Zowel bij Yeelight als bij Hue ligt de focus op bediening via de app. Beide partijen bieden wel slimme schakelaars en dimmers aan.

Bij Yeelight werken de bedieningen via Bluetooth, omdat de lampen van Yeelight werken op wifi is het niet mogelijk de bedieningen voor de lampen te gebruiken. Het is wel mogelijk om de bedieningen te gebruiken voor de slimme plafondlampen van Yeelight, die op Bluetooth werken.

Philips Hue vs Yeelight: Samenvatting

Technisch gezien is Yeelight een goed alternatief voor het Philips Hue systeem. De lampen lijken qua uiterlijk op Hue en de specificaties zijn op een aantal vlakken zelfs beter. Een klein nadeel is het aanbod in bedieningsmogelijkheden. Bent u van plan om uw lampen alleen te bedienen via de app dan heeft u aan Yeelight een betaalbaar alternatief.

Bent u al in het bezit van het Philips Hue systeem en wilt u op een betaalbare manier uw uitbreiden? Kijk dan eens naar onze Zigbee lampen, volledig compatibel met de Philips Hue bridge voor een scherpe prijs.

Conclusie

Naast het Philips Hue systeem zijn er genoeg betaalbare alternatieven om te genieten van slimme verlichting.

Welk systeem het beste bij u past, hangt af van uw situatie, budget en uw toekomstplannen op het gebied van slimme apparaten.

Heeft u al een keuze kunnen maken? Neem dan gerust een kijkje in ons assortiment slimme lampen en Zigbee verlichting.

Bent u er nog niet helemaal uit? Vraag dan vrijblijvend advies aan onze klantenservice. Zij helpen u graag verder.

+3173-7041103
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur