U bent hier:

Merken

Steeds meer mensen stappen over van traditionele naar slimme verlichting. Slimme verlichting maakt het mogelijk om alle slimme lampen, spots en led strips op afstand te besturen. Om dit mogelijk te maken, moet de slimme verlichting communiceren met een ontvanger. Er zijn allerlei soorten draadloze systemen beschikbaar tegenwoordig, wij voeren vier merken waarvan wij weten dat ze goede kwaliteit producten en systemen waarborgen. 

  • Gledopto (Zigbee)
  • Milight MiBoxer
  • Innr 
  • Yeelight

Gledopto biedt Hue alternatief

Eén van de bekendste domotica systemen in Nederland is Philips Hue. Binnen dit systeem van slimme verlichting heeft u de keuze uit een groot assortiment. Toch heeft Hue een groot nadeel: de relatief hoge prijs. Gledopto biedt een zeer goed en betaalbaar alternatief. Deze slimme led lampen, led strips en spots zijn Philips Hue compatible en hebben een vergelijkbare kwaliteit. Het protocol waar Gledopto gebruik van maakt is Zigbee, een inmiddels wereldwijd bekend systeem.

Zigbee

Slimme lampen en spots van Gledopto zijn voorzien van een geïntegreerde Zigbee controller. Dit houdt in dat u deze verlichting o.a. met de Philips Hue app kunt bedienen zonder dat er een controller/ontvanger nodig is die er tussen geplaatst zou moeten worden. Enkel voor het aansturen van onze Hue compatible led strips heeft u een aparte Zigbee controller nodig. Bij onze complete sets wordt deze er overigens gewoon bij geleverd. Zigbee werkt naast Philips Hue ook geweldig samen met Amazon Alexa en Google Assistant. 

Milight

Milight MiBoxer – ookwel Mi Light genoemd – is een ander domotica systeem waar we al jaren een breed assortiment van aanbieden op WifilampKoning. En dat doen we niet voor niets, het is een systeem met een breed assortiment aan slimme verlichting voor zowel binnen als buitenverlichting. Alle slimme lampen, spots en led strips zijn te bedienen via de gratis Milight app en via diverse dimmers en afstandsbedieningen. Zo is er voor iedereen wel een geschikte optie om met slimme verlichting aan de slag te gaan. Net zoals bij de Gledopto smart lights voorziet ook Milight alle lampen en spots van een geïntegreerde controller (op de led strips na). Het Milight systeem werkt vervolgens via WIFI, middels de meegeleverde MiBoxer Wifi module zorgt de ontvanger voor een 2.4GHz signaal zodat al uw WIFI lampen met de module kunnen communiceren en dus aangestuurd kunnen worden op afstand.

Innr

Innr is één van de merken die een kwalitatief goed en gevarieerd smart lighting assortiment aanbiedt.  Een product van Nederlandse bodem groot gebracht door oprichters Jeroen en Rob, beiden afkomstig van Philips. Inmiddels is het merk gegroeid tot een belangrijke speler in de betaalbare slimme verlichting. Net als Gledopto werkt Innr ook met het Zigbee protocol. Op deze manier zijn ook de smart lampen van Innr te bedienen met de Philips Hue App, maar dus ook met Amazon Alexa en Google Assistent. 

Yeelight

Het assortiment van Yeelight biedt een prima plek om te starten met slimme verlichting en is wederom een mooi alternatief voor de populaire Hue producten. Een opvallende eigenschap van een groot deel van het Yeelight assortiment is dat deze communiceren met de Apple Homekit. Buiten dat werkt het assortiment ook met Amazon Alexa en Google Assistant. In ons Yeelight assortiment vindt u vele slimme oplossingen als het gaat om verlichting. Zo bieden we Yeelight plafondlampen, nachtlampjes, led strips, bureaulampen, etc. Een compleet slim verlichting assortiment dus. Tot slot een unieke eigenschap van dit slimme systeem is dat Yeelight een eigen app heeft waarvoor geen hub nodig is. Dit is bij bijvoorbeeld Hue, Google en Amazon wel het geval maar voor Yeelight dus niet nodig. Dat scheelt weer, kortom, een compleet smart systeem!