Nu besteld, morgen in huis
2 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Customer rating 9.1
WifilampKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
WifilampKoning
Kelvin tabel
Kevin tabel
Product vergelijk
Mi light Zigbee
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Milight vs Zigbee

Wilt u uw huis veranderen in een sfeervolle plek met slimme verlichting? Door deze nieuwe technologie is het nu makkelijker om de sfeer te maken die u wilt in elke kamer, op elk moment. Maar er zijn veel keuzes en het kan moeilijk zijn om de beste slimme lichtoplossing te vinden. Vandaag kijken we naar twee grote namen: Milight en Zigbee. In dit artikel nemen wij u mee in de verschillen van deze systemen.

Bent u een liefhebber van gadgets en houdt u van de nieuwste technische ontwikkelingen? Of zoekt u een eenvoudige manier om uw licht aan te passen aan uw stemming? Deze blog helpt u te begrijpen welk systeem goed bij u past.

Milight

Bent u op zoek naar een verlichtingsoplossing die uw volledige controle geeft over de sfeer in huis? Dan is Milight mogelijk iets voor u. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op Milight, ontdekken we wat het precies is en verkennen we de unieke eigenschappen die het te bieden heeft.

Wat is Milight?

Milight is een draadloos verlichtingssysteem dat u volledige controle geeft over uw verlichting. Met Milight kunt u niet alleen de helderheid en kleur van uw lampen aanpassen, maar ook verschillende lichtscènes creëren die perfect passen bij uw stemming of de gelegenheid. Als u een rustige sfeer wilt voor een avond film kijken of juist een vrolijke sfeer voor een feest, met Milight kunt u uw licht zo instellen zoals u dat wilt.

Verlichtingsmogelijkheden en functionaliteiten van Milight

Milight biedt een breed scala aan verlichtingsmogelijkheden en functies. U kunt experimenteren met een spectrum van kleuren, variërend van zachte pasteltinten tot levendige, intense kleuren. Bovendien kunt u de helderheid van uw verlichting aanpassen om de juiste sfeer te creëren, of het nu gaat om een romantisch diner bij kaarslicht of een heldere en functionele werkruimte.

Een opvallend kenmerk van Milight is de mogelijkheid om lichtscènes te creëren en op te slaan. Stelt u zich eens voor dat u met één druk op de knop kunt overschakelen naar een "Filmavond"-scène met gedimd warm licht, of naar een "Feest"-scène met knipperende kleuren die de dansvloer tot leven brengen. Met Milight kunt u moeiteloos een scala aan verlichtingsscènes creëren die passen bij elke gelegenheid.

Installatie en compatibiliteit van Milight

Een ander groot voordeel van Milight is de eenvoudige installatie. Het systeem maakt gebruik van draadloze communicatie, waardoor u geen complexe bedrading hoeft aan te leggen. De meeste Milight producten kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd door uw bestaande lampen te vervangen door Milight varianten. Vervolgens kunt u de lampen eenvoudig verbinden met de Milight gateway en ze bedienen via een speciale app op uw smartphone of tablet.

Ook compatibiliteit is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het vergelijken van slimme verlichting. Milight biedt integratiemogelijkheden met populaire smart home-platforms zoals Amazon Alexa en Google Assistant, waardoor u uw verlichting kunt bedienen met eenvoudige spraakopdrachten. Daarnaast is er ook ondersteuning voor IFTTT (If This Then That), waarmee u geavanceerde automatiseringen kunt instellen die uw verlichting kunnen synchroniseren met andere slimme apparaten en diensten.

Voordelen van Milight

 • Flexibele verlichtingsmogelijkheden met een breed scala aan kleuren.
 • Mogelijkheid om lichtscènes te creëren en op te slaan voor verschillende gelegenheden.
 • Eenvoudige installatie zonder complexe bedrading.
 • Compatibiliteit met populaire smart home-systemen en integratie met spraakassistenten.
 • Ondersteuning voor IFTTT voor geavanceerde automatiseringen.

Nadelen van Milight

 • Beperkte bedieningsmogelijkheden via de app, afhankelijk van een goede wifiverbinding.
 • Mogelijke beperkingen in compatibiliteit met bepaalde oudere verlichtingsarmaturen.

Met deze kenmerken en overwegingen in gedachten, is het duidelijk dat Milight een aantrekkelijke keuze kan zijn voor iedereen die op zoek is naar een draadloos verlichtingssysteem met uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en gebruiksgemak. In het volgende hoofdstuk zullen we ons richten op Zigbee en verkennen we de verschillen tussen deze twee systemen.

Zigbee

Bent u op zoek naar een slimme verlichtingsoplossing die naadloos samenwerkt met andere slimme apparaten in uw huis? Dan kan Zigbee een interessante optie zijn. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op Zigbee, ontdekken we wat het precies inhoudt en verkennen we de bijzondere eigenschappen die het biedt.

Wat is Zigbee?

Zigbee is een draadloze communicatiestandaard die speciaal is ontwikkeld voor het Internet of Things (IoT). Het is een betrouwbare en energie-efficiënte technologie die slimme apparaten in uw huis met elkaar verbindt. Met Zigbee kunt u niet alleen uw verlichting aanpassen, maar u kunt ook andere slimme apparaten, zoals thermostaten, beveiligingssystemen en zelfs slimme sloten naadloos bedienen en automatiseren.

Verlichtingsmogelijkheden en functionaliteiten van Zigbee

Zigbee biedt een breed scala aan verlichtingsmogelijkheden en functies waarmee u een intelligent en gepersonaliseerd verlichtingssysteem in uw huis kunt creëren. Met Zigbee kunt u niet alleen de helderheid en kleur van uw lampen aanpassen, maar ook geavanceerde functies gebruiken, zoals timers instellen, scènes creëren en automatische routines plannen.

Een opvallend kenmerk van Zigbee is de mogelijkheid om een mesh-netwerk op te zetten. Dit betekent dat elk Zigbee apparaat functioneert als een versterker en signalen kan doorgeven aan andere apparaten, waardoor het bereik en de stabiliteit van het netwerk worden vergroot. Dit is met name handig in grotere huizen, waar het signaal mogelijk niet sterk genoeg is om alle hoeken te bereiken. Met Zigbee kunt u er zeker van zijn dat uw verlichting probleemloos blijft werken, zelfs in de verste hoeken van uw huis.

Installatie en compatibiliteit van Zigbee

Zigbee biedt een gebruiksvriendelijke installatieprocedure. U heeft een Zigbee hub of gateway nodig, dat functioneert als het centrale brein van uw slimme verlichtingssysteem. Deze hub kan eenvoudig worden aangesloten op uw wifinetwerk en wordt gebruikt om al uw Zigbee apparaten te verbinden en te beheren. Vervolgens kunt u de Zigbee compatibele lampen installeren en ze toevoegen aan het Zigbee netwerk via de hub.

Wat compatibiliteit betreft, biedt Zigbee een breed scala aan mogelijkheden. Het is een veelgebruikte standaard in de smart home-industrie, waardoor het compatibel is met vele merken en apparaten. Daarnaast is Zigbee ook compatibel met populaire smart home-platforms, zoals Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit. Dit betekent dat u uw verlichting kunt bedienen met spraakopdrachten en kunt integreren met andere slimme apparaten en diensten in uw huis.

Voordelen van Zigbee

 • Integratiemogelijkheden met diverse slimme apparaten en smart home-platforms.
 • Geavanceerde verlichtingsfuncties, zoals timers, scènes en automatische routines.
 • Creëert een mesh-netwerk voor uitgebreid bereik en betrouwbaarheid.
 • Energie-efficiënte technologie voor langdurig gebruik.
 • Veilige en betrouwbare draadloze communicatie.

Nadelen van Zigbee

 • Vereist een Zigbee hub of gateway voor installatie, wat extra kosten met zich kan meebrengen.
 • Mogelijke beperkingen in compatibiliteit met bepaalde oudere slimme apparaten.

Met deze eigenschappen en flexibiliteit is Zigbee een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een geavanceerd en compatibel slim verlichtingssysteem. In het volgende hoofdstuk zullen we deze twee systemen vergelijken en kijken welke het beste aansluit bij uw behoeften.

Vergelijking tussen Milight en Zigbee

Nu we een beter begrip hebben van zowel Milight als Zigbee, is het tijd om deze twee systemen met elkaar te vergelijken. Laten we enkele belangrijke aspecten bekijken en zien hoe Milight en Zigbee zich tot elkaar verhouden.

Compatibiliteit met andere slimme apparaten

Als het gaat om compatibiliteit met andere slimme apparaten, heeft Zigbee een voordeel. Zigbee is een veelgebruikte standaard in de smart home-industrie en is daardoor compatibel met verschillende merken en apparaten zoals IKEA TRÄDFRI, Osram Lightify en Smart Life . Het kan naadloos integreren met andere Zigbee compatibele apparaten, zoals thermostaten, beveiligingssystemen en meer. Bovendien werkt Zigbee met populaire smart home-platforms, zodat u uw verlichting kunt bedienen met spraakopdrachten via spraakassistenten zoals Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit.

Aan de andere kant is Milight beperkter in zijn compatibiliteit met andere slimme apparaten. Hoewel het enige compatibiliteit biedt met bepaalde platforms en spraakassistenten, is de integratiemogelijkheid niet zo uitgebreid als bij Zigbee. Als u van plan bent om uw slimme verlichting te koppelen aan andere slimme apparaten in uw huis, kan Zigbee dus een betere keuze zijn.

Gebruiksgemak en bediening

Zowel Milight als Zigbee bieden gebruikersvriendelijke interfaces voor het bedienen van uw verlichting. Milight maakt gebruik van een speciale app op uw smartphone of tablet, waarmee u de verlichting kunt aanpassen, scènes kunt creëren en meer. Het installatieproces is over het algemeen eenvoudig en vereist geen complexe bedrading.

Zigbee maakt ook gebruik van een hub of gateway om de verlichting te bedienen. Met de hub kunt u via een app op uw smartphone of tablet de verlichting aanpassen en automatiseringen instellen. Het installeren van de hub en het toevoegen van Zigbee lampen aan het netwerk is over het algemeen eenvoudig, hoewel u extra kosten moet overwegen voor de aanschaf van de hub.

Slimme verlichting vergelijken

Zowel Milight als Zigbee bieden een breed scala aan verlichtingsmogelijkheden om de gewenste sfeer in uw huis te creëren. Beide systemen stellen u in staat om de helderheid en kleur van uw lampen aan te passen en lichtscènes te creëren voor verschillende gelegenheden. Of u nu een ontspannen ambiance of een levendige feeststemming wilt, zowel Milight als Zigbee kunnen aan uw behoeften voldoen.

Het verschil zit echter in de details. Zigbee biedt vaak meer geavanceerde functies, zoals het instellen van timers, het plannen van automatische routines en het integreren van verlichting met andere slimme apparaten. Dit kan een voordeel zijn als u op zoek bent naar geavanceerdere automatisering en personalisatie van uw verlichting.

Kosten en prijsklassen

Bij het vergelijken van de kosten is Milight over het algemeen de voordeligere optie. Milight producten zijn vaak goedkoper dan Zigbee producten, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen met een beperkt budget. Bovendien heeft Milight geen extra hub of gateway nodig, wat ook kan bijdragen aan kostenbesparing.

Zigbee kan daarentegen iets duurder zijn, vooral als u rekening houdt met de kosten van de Zigbee hub. De prijzen variëren echter afhankelijk van het merk en het specifieke product.

Betrouwbaarheid en stabiliteit

Bij het vergelijken van Milight en Zigbee is betrouwbaarheid en stabiliteit van het verlichtingssysteem een belangrijk aspect. Milight maakt gebruik van wifi en is afhankelijk van de kwaliteit van het wifinetwerk. Zigbee maakt gebruik van een mesh-netwerk, waarbij elk apparaat functioneert als versterker, wat het bereik en de stabiliteit vergroot. Zigbee kan daarom betrouwbaarder zijn in grotere huizen of omgevingen met zwakke wifi signalen. 

Beide systemen kunnen echter worden beïnvloed door factoren zoals verlichtingskwaliteit, afstand tot de hub en interferentiebronnen. Het is raadzaam om de installatie-instructies te volgen en online beoordelingen en ervaringen te raadplegen voor inzicht in de prestaties in verschillende scenario's.

Welke te kiezen: Milight of Zigbee?

Nu we de belangrijkste kenmerken, voordelen en verschillen van Milight en Zigbee hebben besproken, is het tijd om te bepalen welk systeem het beste bij uw behoeften past. Hoewel beide systemen slimme verlichtingsmogelijkheden bieden, kunnen bepaalde factoren uw uiteindelijke keuze beïnvloeden.

Als u op zoek bent naar een eenvoudige en budgetvriendelijke optie, kan Milight de juiste keuze voor u zijn. Het biedt gebruiksvriendelijke bediening via een app en een betaalbaar prijspunt. Aan de andere kant, als u geavanceerdere functies en uitgebreide compatibiliteit met andere slimme apparaten wilt, is Zigbee wellicht de betere keuze. Zigbee biedt een breed scala aan verlichtingsmogelijkheden, geavanceerde automatiseringsopties en integratiemogelijkheden met populaire smart home-platforms.

Denk ook aan uw specifieke behoeften en gebruiksscenario's. Als u al andere Zigbee compatibele apparaten heeft, kan Zigbee logischer zijn voor naadloze integratie. Als uw woning echter een zwak wifi signaal heeft of als u in een kleinere ruimte woont, kan Milight een betrouwbare en kosteneffectieve optie zijn.

Conclusie

Bij slimme verlichting vergelijken draait het om uw specifieke behoeften, budget en integratiemogelijkheden. Milight is perfect voor gebruikers die een eenvoudige en betaalbare slimme verlichtingsoplossing zoeken, terwijl Zigbee geschikt is voor degenen die geavanceerdere functies en bredere compatibiliteit willen.

Ongeacht uw keuze, beide systemen bieden de mogelijkheid om uw verlichting te transformeren en een persoonlijke sfeer in uw huis te creëren. Profiteer van de voordelen van slimme verlichting en maak uw dagelijks leven comfortabeler en gemakkelijker, of u nu kiest voor Milight of Zigbee.

Bekijk hier ons assortiment Milight producten.

Bekijk hier ons assortiment Zigbee producten.

+3173-7041103
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur