Nu besteld, zondag in huis
2 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
WifilampKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
WifilampKoning
Kelvin tabel
Kevin tabel
Product vergelijk
Mi light Zigbee
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Philips Hue en Zigbee verlichting

Hier vindt u voordelige alternatieven om uw huidige slimme verlichtingssysteem uit te breiden met nieuwe smart lampen of een start te maken met uw slimme verlichting. We hebben Zigbee ledlampen, ledstrips, spotjes en buitenverlichting in ons assortiment van verschillende betrouwbare merken.

 • Diverse Zigbee smart fittingen
 • Diverse merken Zigbee verlichting beschikbaar
 • Diverse soorten Zigbee lampen
 • Te bedienen op afstand via app

Wat is Zigbee?

Zigbee is op dit moment het meest populaire smart home protocol. Zigbee is een communicatieprotocol waarmee verschillende slimme apparaten data kunnen verzenden en ontvangen. Wanneer u meerder Zigbee apparaten in huis heeft, kunt u deze aan elkaar koppelen. Zigbee is een open source protocol wat inhoudt dat verschillende fabrikanten, zoals Philips Hue, gebruik kunnen maken van het protocol. Hierdoor zijn er veel verschillende apparaten van verschillende fabrikanten op de markt die allemaal met elkaar samenwerken. Zigbee communiceert net als wifi op de 2,4GHz frequentie. Doordat Zigbee gebruik maakt van een losse Zigbee hub of gateway is het gescheiden van uw wifinetwerk. Op die manier is het ook mogelijk om een grote hoeveelheid apparaten te koppelen aan het Zigbee netwerk.

De voordelen van Zigbee

Het grootste voordeel van Zigbee is dat het een mesh-netwerk is. Dit houdt in dat apparaten onderling met elkaar verbonden zijn en wordt het signaal telkens naar minimaal 2 andere apparaten verzonden.

Doordat de apparaten met elkaar kunnen communiceren wordt het bereik en de stabiliteit van het netwerk vergroot wanneer u meerdere apparaten toevoegt. Een apparaat hoeft namelijk niet rechtstreeks verbonden te zijn met de hub of gateway om commando’s te ontvangen en te verzenden.

Verbinden van heel veel apparaten mogelijk

Doordat Zigbee open source is zijn er ontzettend veel slimme apparaten op de markt die gebruik maken van dit protocol. Dit maakt het uitbreiden van uw smart home zeer eenvoudig omdat al deze apparaten van verschillende fabrikanten met elkaar communiceren. U bent dus niet afhankelijk van één fabrikant.

Laag in energieverbruik

In tegenstelling tot wifi apparaten verzenden Zigbee apparaten niet continu data. Hierdoor zijn zij een stuk energiezuiniger. Dit betekent dat u de batterijen in sensoren soms jaren niet hoeft te vervangen.

Zigbee smart fittingen

U vindt bij ons de populairste Zigbee lampen met de meest gangbare fittingen zoals de E27 fitting en de E14 fitting. Bent u op zoek naar Zigbee lampen met een retrolook, kijk dan eens naar de Zigbee filament lampen. Ook deze zijn beschikbaar in diverse fittingen.

Naast Zigbee lampen kunt u bij ons ook terecht voor Zigbee spots. U heeft de keuze uit spotjes met een GU10 fitting of spots met een GU16 fitting. Deze spots plaatst u eenvoudig in uw bestaande armatuur.

Heeft u liever inbouwspots compleet met armatuur? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze Zigbee inbouwspots komen in verschillende lichtkleuren en wattages.

Zigbee smart verlichting in verschillende soorten

Zigbee slimme lampen komen in alle soorten en maten. U kunt daardoor iedere ruimte in een woning of kantoor voorzien van slimme verlichting.

Door gebruik te maken van het Zigbee protocol weet u zeker dat alle lampen en spots gebruik maken van hetzelfde communicatieprotocol waardoor u een stabiel en betrouwbaar netwerk creëert dat eenvoudig uit te breiden is met slimme verlichting of andere slimme apparaten op dit protocol.

In ons assortiment vindt u een groot aanbod aan Zigbee lampen, spots, ledstrips en Zigbee buitenverlichting. U kunt bij ons terecht voor binnens- en buitenshuis Zigbee verlichting.

Bent u in het bezit van slimme verlichting , dan is Zigbee een betaalbaar alternatief voor uw slimme verlichting van de bekende merken. Alle Zigbee lampen en spots uit ons assortiment zijn compatibel met IKEA Tradfri, Osram Lightify en Tuya en Smart Life.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een Zigbee lamp?

Een Zigbee lamp heeft ingebouwde Zigbee module waardoor hij via een app te bedienen is. Zigbee lampen draait u eenvoudig in uw bestaande fitting. Na installatie koppelt u de lamp aan de Zigbee hub, waarna u hem via uw smartphone of tablet kunt bedienen.

Welke lampen werken samen met IKEA Tradfri, Osram Lightify, en Tuya en Smart Life?

De bekende merken maken gebruik van het Zigbee protocol. Dit betekent dat u in principe alle Zigbee lampen en spots kunt koppelen aan IKEA Tradfri, Osram Lightify en Tuya en Smart Life. Een groot voordeel van ons Zigbee assortiment is dat de lampen en spots voordeliger zijn in aanschaf. Hierdoor zijn zij een goed alternatief voor uw bestaande verlichtingssysteem.

Waarom heeft u een Zigbee gateway nodig?

Een Zigbee gateway of hub, stuurt commando’s naar de Zigbee producten, ontvangt commando’s en biedt opties om verschillende slimme apparaten te automatiseren en met elkaar te laten samenwerken. Daarnaast zorgt de hub voor verbinding met de gewenste app voor uw smartphone of tablet. De gateway is de verbindende factor binnen het Zigbee netwerk en het enige apparaat wat verbinding met het internet nodig heeft.

+3173-7041103
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur