Nu besteld, zondag in huis
2 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
WifilampKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
WifilampKoning
Kelvin tabel
Kevin tabel
Product vergelijk
Mi light Zigbee
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Kleurweergave in CRI

CRI is een van de termen die u tegenkomt bij de productspecificaties van onze Wifi led lampen. Wat het exact zegt leggen we uit in deze korte blog.

Deze blog gaat in op de kleurweergaveindex oftewel CRI (Color Rendering Index). Wat wordt ermee bedoeld? Wat betekent het praktisch?

CRI en de betekenis

De CRI is een index, oftewel een maat. Die maat zegt iets over hoe kleuren worden weergegeven door het licht van een bepaalde lamp, vergeleken met het licht van een referentielamp of referentielichtbron. De waarde van deze index kan variëren tussen de 0 en de 100.

De waarde 100 wil dan zeggen dat het licht van een bepaalde lamp net zo goed de kleuren weergeeft als dat van een referentielamp of referentielichtbron. Afhankelijk van de kleurtemperatuur is deze referentielichtbron het zonlicht (kleurtemperatuur > 5000 K), of een 'zwarte straler' zoals een gloeilamp (kleurtemperatuur < 5000 K). 

Kleurweergave led lampen

Gelukkig kunnen we met een gerust hart stellen dat de hedendaagse LED verlichting een goede kleurweergave kent. LED verlichting stond voor enkele jaren geleden bekend om haar slechte kleurweergave. LED was er alleen in een witte kleur en de kleurweergave waarden waren erg slecht (CRI en Ra waarden).

Voordelen verlichting met hoge CRI 

In sommige situaties is het handig of zelfs noodzakelijk om verlichting met een hoge CRI waarde te gebruiken, zowel voor professioneel als voor particulier gebruik. Bij schilderwerk bijvoorbeeld is het noodzakelijk om de "echte" kleuren te zien. Ook boven de eettafel kan het handig zijn een hanglamp met een hoge CRI waarde te hangen, zodat de ingrediënten op het bord de kleuren behouden die ze ook echt hebben.

Bij ons productaanbod van Yeelight slimme lampen vindt u een aantal ledlampen met een zeer hoge CRI, zelfs tot hoger dan 90 en de Milight led lampen uit ons assortiment vallen allemaal in de CRI klasse >80.  

Naast Yeelight verlichting en Miliight verlichting, die beide gebaseerd zijn op hun eigen protocol, hebben we overigens ook Gledopto verlichting, beschikbaar. Gledopto maakt gebruik van het Zigbee protocol. net als bijvoorbeeld het slimme lichtsysteem van IKEA, Osram etc.

Beoordeling CRI/Ra

Kleurweergave in CRI of Ra           

Beoordeling

90 - 100Uitstekende kleurweergave        
80 - 90Goede kleurweergave
60 - 80Matige Kleurweergave
< 60Slechte kleurweergave

Onze afdeling klantenservice staat voor u klaar om vragen over CRI of andere vragen met betrekking tot smart lampen te beantwoorden.

+3173-7041103
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur